Kwaliteitsverklaring

Onze visie op onze dienstverlening staat verwoord in onderstaande kwaliteitsverklaring.

Uitstekende dienstverlening

 • Er is één vaste persoon die de uitvaart begeleidt.
 • Met het vertrouwen dat ons geschonken wordt, gaan wij bij (of van) Meride Uitvaartverzorging uiterst zorgvuldig om.
 • Wensen betreffende de uitvaart kunnen (ruim) voor de uitvaart kosteloos kenbaar worden gemaakt in een vrijblijvende voorbespreking.
 • Onze uitvaartverzorger komt gemaakte afspraken op tijd na en doet geen toezeggingen waarvan niet zeker is of deze kan worden waargemaakt.
 • De uitvaartverzorger draagt van begin tot eind zorg voor een keurige en waardevolle uitvaart.
 • Wij lettten er op dat de juiste gegevens van de opdrachtgever zijn ontvangen.
 • Bij het overbrengen van de overledene wordt niet meer dan één overledene per rit vervoerd.
 • Meride Uitvaartverzorging werkt enkel met deskundig personeel, evenals iedere partij die namens Meride diensten verleent.
 • De uitvaartverzorger heeft een sterke lokale / regionale  binding.

Openheid en transparantie

 • De uitvaartverzorger informeert bij het eerste contact over de vervolgstappen en op welke wijze de onderneming bereikbaar is.
 • Het regelgesprek vormt het uitgangspunt bij de realisatie van de uitvaart. Gedurende de periode tot de uitvaart kan de invulling verder worden geconcretiseerd.
 • De uitvaartverzorger adviseert over uitvaartwensen, maar natuurlijk bent u degene die beslist.
 • De uitvaartverzorger is volledig open over de te maken kosten om ervoor te zorgen dat u weloverwogen keuzes kunt maken.
 • Binnen 24 uur na het regelgesprek wordt er een begroting aan de opdrachtgever verstrekt.
 • Alle geldende afspraken (ook gewijzigde) worden schriftelijk vastgelegd.
 • De tarieven die door Meride Uitvaartverzorging worden gehanteerd, zijn zichtbaar op de website en in de presentatiemap van de uitvaartverzorger.
 • De uitvaartkosten worden weergegeven op één factuur, zodat er geen sprake zal zijn van ‘verrassingen’ achteraf.

Tevredenheid

 • De uitvaartverzorger heeft voor iedere uitvaart ruim tijd beschikbaar om de nabestaanden van dienst te zijn.
 • Bij Meride Uitvaartverzorging staat dienstverlening centraal.
 • De uitvaartverzorger kan doorverwijzen voor de eventueel nodige nazorg. Nazorg kan te maken hebben met de afronding van zaken die met de uitvaart te maken hebben of met de verwerking van het overlijden, dan wel met de praktische gevolgen ervan.
 • Mocht u als opdrachtgever onverhoopt een klacht hebben over de door Meride geleverde diensten of producten, dan treedt onze klachtenprocedure in werking. Als we samen niet in staat blijken om de klacht naar tevredenheid af te handelen, komt de klacht bij een derde partij te liggen. Deze handelt de klacht volgens de geldende procedure af.
 • Er vindt een continue toetsing en bewaking van de kwaliteit van de dienstverlening plaats door Meride Uitvaartverzorging.

Ervaringen van onze klanten

Uitvaartverzorger met passie

“De uitvaartverzorger verstond zijn vak erg goed. Hij heeft de gehele uitvaart van mijn lieve man bijzonder goed in banen geleid. Hij heeft zich erg goed verdiept in onze situatie thuis. Een betere hadden we niet kunnen treffen. Chapeau!”

Caroline Wevers

De persoonlijke noot heeft ons heel veel goed gedaan

“Hoi, We hebben er even een paar dagen de tijd voor genomen om naar jou te evalueren op de dienst. Eigenlijk hebben we samen meteen besproken dat het verdrietig was maar ook mooi en dat komt zeker door de bijdrage en het gevoel wat jij hebt meegegeven. Gelukkig zijn we niet zo vertrouwd met hoe het hoort te gaan maar de persoonlijke noot heeft ons heel veel goed gedaan. Dus bij deze onze meer dan oprechte dank voor de wijze waarop je ons ma en oma hebt begeleid. Heel veel dank.”

Astrid van de Ven

Wij hebben bijzonder prettig samen gewerkt met de uitvaartverzorger

“Wij hebben bijzonder prettig samen gewerkt met de uitvaartverzorger. Ik zou vertellen dat ons veel werk uit handen is genomen, dat op het juiste moment op een prettige manier herinnerd werd aan deadlines, dat er goede adviezen werden gegeven en dat alles prima naar wens is verlopen.”

Ellie Van dalen

Onze ideeën botsten jij kon dan de oplossing vinden.

“Via de weg wil ik je bedanken voor de geweldige steun die je voor ons bent geweest na het overlijden van mijn moeder. Je was een echte steun waar we op konden terugvallen als dat nodig was. Wat we het meeste waarderen aan jou begeleiding was het begrip en de oplossingen waar je mee kwam als de wensen van moeder en onze ideeën botsten jij kon dan de oplossing vinden. Hartelijk dank hiervoor. Wij kijken allen zelfs de kleintjes (die praten er nog over) terug op een fijn afscheid van onze moeder zuster oma. Met vriendelijk groet”

Bob van den Berg

Je hebt goed aangevoeld hoe het in de relatie tussen de individuen was.

“Wij zijn weer met beide benen terug op aarde en hebben ons normale leven weer opgepakt. Tijd om ons te bezinnen over hoe we de begrafenis van mijn schoonmoeder hebben ervaren en te evalueren. We waren heel blij met jouw aanpak. Ongedwongen, luisterend en leidend (begeleidend) zijn kernwoorden die bij jouw optreden horen. Een verademing. Je hebt goed aangevoeld hoe het in de relatie tussen de individuen was. Ik wil je bedanken voor je inspanning en alles wat je voor ons hebt betekend in deze vervelende tijd.”

Monique

Voor alles wat jij daaraan hebt bijgedragen, wil ik je heel erg bedanken!!

“Ik wil jou nog bedanken voor de fijne begeleiding en samenwerking! Met warme gevoelens kijken wij allemaal terug op het, voor ons, mooie afscheid van onze moeder. Heel waardevol is dat! De bloemen die je voor ons hebt laten ‘plukken’ uit ons bloemstuk voor op de kist, was een grote verrassing. Daar waren we zo blij mee! Wat ik ook zo indrukwekkend vond, was dat jij, toen de rouwauto bij de flat wegreed, voor de auto uitliep, en wij stapvoets volgden, zo haar woonbuurtje uit. Heel mooi en respectvol was dat. Kortom, ik bewaar aan de uitvaart van mijn moeder een heel goed en warm gevoel en voor alles wat jij daaraan hebt bijgedragen, wil ik je heel erg bedanken!!”

Julia Pronk

Meride gaf mij vertrouwen

“Goedemorgen, Ik wil jullie heel hartelijk bedanken voor de fijne en correcte wijze waarop jullie ons hebben bijgestaan na het overlijden van mijn man. Speciaal de uitvaartverzorger die alles tot in de puntjes heeft verzorgd. Ook het eerste contact met Meride gaf mij het vertrouwen om met jullie dit te regelen. Nogmaals heel veel dank. Met vriendelijke groet.””

C.F. Hamers

Een goede steun, met gevoel voor humor, zalig!

“De uitvaartverzorger had het allemaal. Op een hele fijne warme manier geregeld. Een goede steun, met gevoel voor humor, zalig! Ik heb een goed gevoel over de gehele ervaring .”

de Klerk

Zij haalde veel stress van mij af waardoor ik rustig werd.

“Vanaf het eerste contact was er een goede klik. Over de uitvaarvaartverzorger alleen maar dikke complimenten. Zij haalde veel stress van mij af waardoor ik rustig werd en de uitvaart goed kon beleven. Op vriendelijke wijze droeg de uitvaartverzorger veel opties aan. In zo’n fase heb je echt iemand nodig, die door vertrouwen te bieden, vriendelijk te zijn en correctheid in handelen, jou het ontspannen gevoel geeft. Daardoor werd de dag van crematie ook een waardig en memorabel afscheid van mijn tante. Dankjewel. Dik tevreden. Vriendelijke groet.”

Ingrid Verstraten-Bijl

Altijd 1 contactpersoon

“2 verschillende uitvaarten meegemaakt met hulp van Meride, vriendelijk geholpen, op ons gemak gesteld, goed begeleid. Zelfs met griep, toch de dienst begeleid omdat anders een onbekende voor ons het zou moeten doen! “

Ingrid Verheyen

We doen het samen

“Wij hebben bijzonder prettig samen gewerkt met de uitvaartverzorger. Ik zou vertellen dat ons veel werk uit handen is genomen, dat er goede adviezen werden gegeven en dat alles prima naar wens is verlopen.”

Ellie van Bergen