Duurzaam begraven op een natuurbegraafplaats

Een natuurbegraafplaats is een deel van een natuurgebied waar mensen begraven worden. De begraafplaatsen zijn sober, zonder hekken, afrasteringen of grafmonumenten, de graven midden in de natuur. Graven zijn gemarkeerd met zwerfkeien, kleine houten bordjes of boomstammetjes. Sommige graven zijn alleen met gps op te sporen. Een laatste rustplaats op een natuurbegraafplaats, betekent voor altijd onderdeel zijn van de natuur.  De uitvaartverzorgers van Meride kunnen u vertellen of er bij u in de buurt natuurbegraafplaatsen zijn.

Op een natuurbegraafplaats kan een plek gereserveerd worden. Ook is het mogelijk meerdere plekken naast elkaar te reserveren zodat familie bij elkaar in de natuur begraven kan worden. Wilt u een plek op een begraafplaats in de natuur reserveren of meer weten over een natuurbegraafplaats? Maak dan vrijblijvend een afspraak met een van onze uitvaartverzorgers bij u in de buurt. Bel Meride: 085 – 40 18 123

Bij Meride is een duurzame uitvaart in ervaren en vertrouwde handen

Meride heeft zeer professionele, betrokken en ervaren medewerkers. Zij kunnen u op alle mogelijke manieren bijstaan na het verlies van een kind, ook na de uitvaart. U kunt ons bereiken op nummer 085 – 40 18 123 (dag en nacht).

Jarenlange ervaring met het verzorgen van duurzame uitvaarten
Groot netwerk van rouwverwerkingsspecialisten
Een hoge klanttevredenheidsscore
babyuitvaart

Natuurbescherming

Bij natuurbegraafplaatsen staat natuurbescherming voorop. Er is altijd een ontwikkel- of verbeterplan om de lokale natuur met alle dieren en planten sterker en diverser te maken. De begraafplaatsen worden gerealiseerd op landbouw-, weidegebied of productiebos. Deze gebieden  ontwikkelen zich vervolgens tot een gevarieerd natuurgebied. Soms wordt een deel van een landgoed een natuurbegraafplaats. Dit komt de natuur en biodiversiteit op het hele landgoed ten goede.
De natuurbegraafplaats blijft een openbaar toegankelijk natuurgebied. Het eeuwigdurende grafrecht beschermt de natuur nu en voor toekomstige generaties. Door natuurbegraafplaatsen wordt Nederland mooier en groener!

Duurzaamheid

Een natuurgraf mag geen extra belasting voor het milieu vormen. Daarom moet de kist biologisch afbreekbaar en duurzaam geproduceerd zijn. Meride heeft een ruim assortiment duurzame kisten die aan deze eisen voldoen. Een duurzaam alternatief voor een kist is een opbaarplank. Als grafmarkering zijn alleen een liggende houten boomschijf of wat zwerfkeien toegestaan. Er mogen snijbloemen zonder linten op het graf gelegd worden maar geen bloemstukken, kaarsen, knuffels, lijstjes en dergelijke. Op deze manier is het graf onderdeel van de natuur en leidt het niet af van de natuurbeleving.

Elk aspect van de uitvaart verduurzamen? Lees meer 

Waar in Nederland

Op dit moment zijn verspreid over heel Nederland veertien natuurgebieden met de mogelijkheid voor een natuurgraf. Een overzicht van deze natuurbegraafplaatsen vindt u hier. Bij sommige van deze begraafplaatsen is het mogelijk een uitvaartdienst te houden. Als een natuurbegraafplaats geen ruimte heeft voor een uitvaartdienst, weet onze uitvaartverzorger waar u in de buurt terecht kunt.
De verwachting is dat er de komende jaren meer natuurbegraafplaatsen bijkomen. Natuurmonumenten werkt samen met Natuurbegraven Nederland aan nieuwe natuurbegraafplaatsen. Ook andere organisaties zijn volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe gebieden.

Meride Uitvaartverzorging

De voordelen van natuurbegraven

  • Behoud en herstel van natuur in Nederland
  • Vooraf reserveren mogelijk
  • Eenmalige, lage kosten
  • Veel mogelijkheden voor persoonlijke invulling
  • Eeuwigdurende grafrust
  • Geen zorgen over onderhoud van het graf
  • Duurzaam door o.a. afbreekbare kist

Direct in contact

Bel 24/7 bij overlijden

Elke uitvaartpolis welkom

Uw uitvaartpolis komt bij Meride beter tot zijn recht. Waarom?