De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van de keuze voor begrafenis of crematie, de vorm van de uitvaartplechtigheid en de persoonlijke voorkeuren omtrent de overige invulling. Wilt u een simpele uitvaartkist of een elegante kist van massief hout? Laat u de muziek afspelen of wilt u dat er live muziek is? Het heeft allemaal te maken met wensen, uw wensen. Vindt u het prettig om snel en precies te weten wat de uitvaartkosten zijn op basis van uw wensen? Vraag in dat geval het beste direct een offerte aan.

Kosten crematie

De kosten voor cremeren verschillen per uitvaartcentrum. Landelijk liggen de kosten rond de € 1000,-. Verder moet u rekening houden met kosten voor een gedenkplek of urn. Een urn kost tussen de € 40,- en € 500,-. Een gedenkplek kan een naamplaat of een gedenkmuur zijn waar de urn geplaatst wordt. Een gedenkmuur kost ongeveer € 500,- voor een periode van vijf tot tien jaar. Een mogelijke bestemming voor (een deel van) de as is deze in een sieraad te verwerken. In het algemeen liggen de kosten hiervoor tussen de € 40,- en € 200,-. De uitvaartverzorger van Meride kan u hier meer over vertellen. Of vraag nu direct een offerte aan.

Kosten begrafenis

Bij een begrafenis krijgt u te maken met grafrechtkosten. Deze grafkosten verschillen per gemeente. Ook is er een prijsverschil tussen een algemeen en een eigen graf. Gemiddeld is de prijs bij een periode van tien jaar voor een algemeen graf €1.300,-  en voor een eigen graf €2.600,- . De kosten voor een grafsteen bedragen gemiddeld €2.200. Ook zijn er bij een begrafenis minimaal vier helpers nodig om de kist te dragen. Vraag nu direct een offerte aan voor uw specifieke wensen.

Uitvaartkosten

De basiskosten van elke uitvaart bestaan uit de verzorging en het vervoeren van de overledene en de bezorging van de kist. Voor alle overige opties zijn de kosten afhankelijk van uw wensen.

Bij een uitvaart vindt ook vaak een plechtigheid plaats. Verwacht u meer gasten of blijft het lichaam van de overledene langer opgebaard, dan vallen de kosten hoger uit. Behalve een lijkwagen kunnen er meer rouwauto’s in de stoet meerijden. Verder zijn er kosten voor rouwkaarten, bloemen en de catering. Voor een uitvaart in het weekend worden vaak toeslagen gerekend. Dit komt door de loonkosten voor het personeel van de begraafplaats of het crematorium, eventueel ingehuurde dragers en de chauffeurs van het rouwvervoer.

De dienstverlening van de uitvaartverzorger

Het werk van de uitvaartverzorger is een belangrijk onderdeel van iedere uitvaart. De kosten voor een uitvaartverzorger gelden voor zowel een begrafenis als voor een crematie. De dienstverlening van de uitvaartverzorger bestaat onder andere uit het verzorgen van de wettelijke formaliteiten, de huisbezoeken, het dagelijks persoonlijke contact, het samenstellen van rouwdrukwerk en de rouwadvertentie. Ook het voorbereiden en begeleiden van de plechtigheid zijn taken van de uitvaartverzorger.

Meer informatie over de kosten van een uitvaart?

Wilt u meer weten over de kosten van een uitvaart en wat er zoal mogelijk is? Vraag dan hier een offerte aan. U kunt ons ook bellen en/of een terugbelverzoek achterlaten. Ook kan een uitvaartverzorger van Meride vrijblijvend bij u langskomen. U kunt dan in alle rust uw wensen  bespreken en vastleggen. Neem contact op met een medewerker van Meride via telefoonnummer 085–40 18 123 (24/7) of stuur een e-mail naar klantenservice@meride.nl. Onze medewerkers helpen u graag verder.

Bij Meride terecht met elke uitvaartpolis

Ook als u een polis heeft, bent u niet verplicht uw begrafenis of crematie door de verzekeraar te laten regelen. U kunt altijd bij Meride terecht voor een uitvaart, welke polis u ook heeft afgesloten. De keuze voor een uitvaartverzorger maakt u zelf. Als u de begrafenis of crematie door Meride Uitvaartverzorging laat regelen en begeleiden, keert de verzekeraar een bedrag uit, ook bij een naturapakketpolis. Uw verzekeraar kan vertellen welk bedrag dat is.

Betaalbare uitvaart: geld overhouden op de uitvaartverzekering

Onze ervaring is dat Meride de uitvaart goedkoper kan verzorgen en dat er geld van de polis overblijft. Als u verzekerd bent bij een grote maatschappij, wilt u misschien toch liever dat een betrokken uitvaartverzorger uit uw eigen omgeving uitvaart verzorgt. Bij Meride heeft u een uitvaartverzorger  die vanaf het eerste contact tot ruim na de uitvaart uw vaste aanspreekpunt is en blijft.  Neem voor meer informatie contact met ons op via telefoonnummer 085–40 18 123 of mail naar klantenservice@meride.nl.

Direct in contact

Bel 24/7 bij overlijden

Elke uitvaartpolis welkom

Uw uitvaartpolis komt bij Meride beter tot zijn recht. Waarom?