Home » Wat kost een uitvaart?

Wat kost een uitvaart?

De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van de keuze voor begrafenis of crematie, de vorm van de uitvaartplechtigheid en de persoonlijke voorkeuren omtrent de overige invulling. Wilt u een simpele uitvaartkist of een elegante kist van massief hout? Laat u de muziek afspelen of wilt u dat er live muziek is? Het heeft allemaal te maken met wensen, uw wensen. Vindt u het prettig om snel en precies te weten wat de uitvaartkosten zijn op basis van uw wensen? Vraag in dat geval het beste direct een offerte aan.

Crematie vanaf €1.995,-
Bekijk hier alle prijzen en mogelijkheden

Begrafenis vanaf €2.195,-
Bekijk hier alle prijzen en mogelijkheden

Kosten crematie

De kosten die crematoria rekenen voor het cremeren liggen landelijk tussen de € 1000,- en € 1.100,-. Daarnaast moet u rekening houden met kosten voor een gedenkplek of urn. Een urn kost tussen de € 40,- en € 500,-. U kunt kiezen om een gedenkplek te richten in de vorm van een naamplaat of gedenkmuur waar de urn kan neergezet worden. De kosten voor een gedenkmuur bedragen ongeveer € 500,- voor een termijn van 5 tot 10 jaar. Nabestaanden kiezen er vaak ook voor om een deel van de as in sieraden te verwerken. In het algemeen liggen de kosten hiervoor tussen de € 40,- en € 200,-.

Kosten begrafenis

Bij elke begrafenis komen er kosten kijken voor de grafrechten. Deze grafkosten kunnen verschillen per gemeente. Vaak wordt er gekozen om op het graf een grafsteen te plaatsen. Gemiddeld bedragen de kosten hiervoor €2.200. Ook zijn er bij een begrafenis minimaal 4 dragers nodig die de kist bij een plechtigheid naar binnen dragen en vervolgens naar het graf dragen.

Uitvaartkosten

Onder de basiskosten van elke uitvaart vallen de verzorging van de overledene, het vervoer en de bezorging van de kist. Voor alle overige opties zijn de kosten afhankelijk van uw wensen. Zo kwam het vroeger vaak voor dat men thuis werd opgebaard. Vandaag de dag zien we dit weer steeds meer terugkomen. Er kan in alle rust afscheid genomen worden van een dierbare en hoeft er geen rekening gehouden te worden met de openingstijden van een rouwcentrum.

Vaak vindt bij een uitvaart ook een plechtigheid plaats. Verwacht u toch meer gasten of blijft het lichaam van de overledene langer opgebaard, dan vallen deze kosten hoger uit. Een zwarte rouwauto is ook niet meer de enige mogelijkheid. Vaak kunt u voor een grijze of witte auto kiezen of zelfs voor een fietskar of koets met paarden. Daarnaast heeft u te maken met de kosten voor rouwkaarten, bloemen en de catering. Als u wilt dat de uitvaart in het weekend plaatsvindt worden er vaak toeslagen gerekend. Denk bijvoorbeeld aan het personeel van de begraafplaats of crematorium, eventueel ingehuurde dragers en de chauffeurs van het rouwvervoer.

De dienstverlening van de uitvaartverzorger

De dienstverlening van de uitvaartverzorger is een belangrijk onderdeel bij elke uitvaart. Deze kosten gelden zowel voor een begrafenis als een crematie. Denk hier bijvoorbeeld aan het samenstellen van rouwdrukwerk en rouwadvertentie en het dagelijks persoonlijk contact en huisbezoeken. Ook het verzorgen van de wettelijke formaliteiten van het crematorium of begraafplaats en het voorbereiden en begeleiden van de plechtigheid zijn taken van de uitvaartverzorger.

Meer informatie over de kosten van een uitvaart?

Wilt u meer weten over mogelijkheden en de kosten van een uitvaart? Vraag dan hier een offerte aan. U kunt ons ook bellen of een terugbelverzoek indienen. Ook is het mogelijk dat een uitvaartverzorger bij u langs komt om in alle rust uw wensen te bespreken en vast te leggen. Neem contact op met onze medewerkers via het telefoonnummer 085 – 40 18 123 (24/7) of stuur een e-mail naar klantenservice@meride.nl. Heeft u andere vragen over een uitvaart? Stel ze gerust, we helpen u graag verder.

Bij Meride terecht met elke uitvaartpolis

Wist u dat u altijd bij Meride terecht kunt voor een uitvaart, ongeacht de polis die u heeft afgesloten? Als u verzekerd bent, of zich gaat verzekeren, ongeacht bij welke verzekeraar of voor welke polisvorm, kunt u gewoon bij Meride Uitvaartverzorging terecht voor een uitvaart. U bent nooit verplicht om uw begrafenis of crematie door de verzekeraar te laten regelen. U kunt te allen tijde zelf een keuze maken voor een uitvaartverzorger. Als u de begrafenis of crematie door Meride Uitvaartverzorging laat regelen en begeleiden, dan keert de verzekeraar dus een bedrag uit, ook bij een naturapakketpolis. Uw verzekeraar kan vertellen welk bedrag dat is.

Betaalbare uitvaart: geld overhouden op de uitvaartverzekering

Wij  zien  vaak dat wij de uitvaart goedkoper kunnen verzorgen en dat er geld overblijft. Dus, bent u verzekerd bij een grote maatschappij, maar heeft u liever dat een betrokken uitvaartverzorger bij u uit de buurt de uitvaart verzorgt? Een uitvaartverzorger die niet alleen het gesprek voert, de uitvaart regelt, maar ook de uitvaart begeleidt en die vanaf de eerste dag tot ruim na de uitvaart uw vaste aanspreekpunt is en blijft? Dat kan. Neem in dat geval gerust contact met ons op via telefoonnummer 085 – 40 18 123 of mail naar klantenservice@meride.nl.

Direct in contact

Bel 24/7 bij overlijden

Elke uitvaartpolis welkom

Uw uitvaartpolis komt bij Meride beter tot zijn recht. Waarom?