Bij Meride staan uw wensen voor de begrafenis in Almere centraal

Als iemand overlijdt, krijgen de achterblijvers te maken met een heleboel zaken die moeten worden geregeld. Dan is het wel zo prettig als er een begrafenisondernemer naast u staat op wie u kunt rekenen. Meride is een begrafenisondernemer die u in Almere graag bijstaat om u door die moeilijke periode na het overlijden van uw naaste heen te helpen. Uw wens staat bij ons als begrafenisondernemer voorop. Wilt u dat uw naaste thuis in Almere wordt opgebaard? Onze begrafenisondernemer staat 24 uur per dag voor u klaar. Wilt u uw wensen voor uw eigen uitvaart alvast laten vastleggen bij een begrafenisondernemer? Bel ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met onze begrafenisondernemer op telefoonnummer 036 – 20 30 133.

Overlijden melden

Wij staan 24/7 klaar om u te helpen. Wilt u een overlijden melden?

Offerte aanvragen

Wilt u precies weten hoeveel de uitvaart kost zoals u die voor ogen heeft?

Wat te doen bij overlijden?

Na een overlijden komt er veel op u af en moet er veel geregeld worden.

Dit is Meride, hier staan wij voor

Meride is volledig onafhankelijk en biedt u 100% keuzevrijheid. Elke uitvaartpolis is bij ons welkom en vaak meer waard dan bij uw verzekeraar omdat wij goedkoper zijn. Het geld dat u overhoudt op de poliswaarde krijgt u retour gestort. Uiteraard bent u ook welkom als er geen polis is. Wij maken uitvaarten op maat voor ieder budget. Uw wensen staan centraal; wij leggen alle mogelijkheden uit en dragen vanuit ervaring ideeën aan, zodat u de juiste beslissingen kunt nemen.
Wij vinden het belangrijk dat u begeleidt wordt door één vast persoon die voor u goed bereikbaar is. Wij bieden persoonlijke en integere uitvaartzorg met alle aandacht en stoppen niet totdat u tevreden bent. Onze toegewijde uitvaartverzorgers wonen zelf in uw regio, weten de weg en kennen de mogelijkheden.

Meride, voor een afscheid waar u goed op terugkijkt

Elke uitvaartpolis is welkom

Uw uitvaartpolis komt bij Meride beter tot zijn recht. Waarom?

Ons team voor Almere

Wij stoppen niet totdat u tevreden bent

Peter Vermeer

Peter Vermeer

Uitvaartverzorger

Gerdine van Kooten

Teamleidster

Vanessa Baloe

Vanessa Baloe

Uitvaartverzorger

Jeroen van Riet

Jeroen van Riet

Uitvaartverzorger

Kennismakingsgesprek aanvragen

Vraag een kennismakingsgesprek aan en ontvang direct 5 voorbereidingstips op het gesprek met de uitvaartverzorger.

Bent u nu niet op de juiste plaatsnaam pagina?

Onze uitvaartverzorgers wonen en werken in elke regio. Ook bij u. Zij kennen de mogelijkheden en zijn altijd snel bij u.

Meride: uw begrafenisondernemer in Almere en omstreken

U wilt uw naaste graag een persoonlijk afscheid geven. Daarom werken wij met uitvaartverzorgers die zorgvuldig zijn geselecteerd. Zij hebben niet alleen een vakopleiding gevolgd, maar hebben ook jarenlange ervaring als begrafenisondernemer. Zij zijn dienstbaar en de begrafenisondernemer bij u in de buurt beschikt over uitgebreide kennis van Almere en omgeving. Zo is de begrafenisbegeleider goed op de hoogte van alle mogelijkheden in Almere en de omliggende regio, juist als u bijzondere wensen hebt. Was de overledene supporter van de plaatselijke voetbalclub? Bezocht hij of zij graag een bepaalde plek in Almere of in de regio?.

Meride en uw uitvaartverzekering

Meride verkoopt als onafhankelijke begrafenisondernemer zelf geen uitvaartpolissen. Daarom kan iedereen bij ons terecht voor een uitvaart in Almere, wat voor uitvaartpolis u ook heeft. Ook als u geen uitvaartpolis heeft, maar wel een eigen budget, houdt onze begrafenisondernemer het beschikbare budget scherp in de gaten, zodat u nooit voor onaangename verrassingen komt te staan. Omdat onze begrafenisondernemer Almere en omgeving goed kent, kan hij u ook altijd wijzen op goedkopere alternatieven.

Begrafenisondernemer van Meride ontzorgt: ook in Almere

Het is heel belangrijk om op een mooie en persoonlijke manier afscheid te nemen van de overledene. Dat weet Meride als begrafenisondernemer maar al te goed. Daarom is het goed om uw wensen te bespreken met uw naasten of met een begrafenisondernemer. Laat weten wat voor muziek u tijdens uw uitvaart wilt laten horen, of u wilt worden begraven in Almere, of misschien op een natuurbegraafplaats. Onze begrafenisondernemer denkt met u mee, inspireert u en zorgt dat alles tot in de puntjes wordt geregeld. Uitvaartonderneming Meride is onafhankelijk en niet gebonden aan specifieke rouwlocaties . Bij ons staat keuzevrijheid voor onze klanten bovenaan. Onze begrafenisondernemers werken en wonen in heel Nederland. Daarom hebben wij ook een begrafenisondernemer in Almere en omstreken. Deze is goed op de hoogte van alle mogelijkheden in de buurt van Almere, zodat u altijd verzekerd bent van een waardig en persoonlijk afscheid in Almere.

Als u wilt, kunt u ook uw wensen rond uw eigen uitvaart alvast laten vastleggen bij onze begrafenisondernemer. Dat kan tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek bij u thuis in Almere. Zo neemt u uw nabestaanden die zorg alvast uit handen en hoeft uw wens slechts nog te worden uitgevoerd. Soms gebeurt een overlijden onverwacht, bijvoorbeeld bij een ongeval. Ook dan staat de begrafenisondernemer van Meride klaar om de nabestaanden bij te staan in deze verdrietige tijd.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek in Almere

Weet u al precies wat u met uw uitvaart wilt? Tegenwoordig leggen veel mensen bij leven al hun wensen rond hun uitvaart vast bij een begrafenisondernemer. Meride biedt deze mogelijkheid ook. U kunt uw wensen bespreken tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek met onze begrafenisondernemer. Deze legt al uw wensen vast. Wanneer u komt te overlijden, hoeven uw wensen alleen nog maar te worden uitgevoerd. Voor uw nabestaanden is dat wel zo prettig. U kunt al uw wensen kenbaar maken, dus niet alleen of u in Almere begraven of gecremeerd wilt worden, maar ook of u livemuziek wilt. Onze begrafenisondernemer denkt met u mee, komt met aanvullende ideeën en is een inspiratiebron voor als u iets nog niet zeker weet.

Wilt u uw wensen rond uw uitvaart in Almere alvast vastleggen? Bel dan 036 – 20 30 133 of stuur een e-mail naar klantenservice@meride.nl om een afspraak te maken voor een persoonlijk kennismakingsgesprek in Almere met een begrafenisondernemer van Meride.

Meride altijd in de buurt

De kosten van een begrafenis in Almere

Elke uitvaart brengt kosten met zich mee. Als begrafenisondernemer weten we dat maar al te goed bij Meride. Hoe hoog die kosten uiteindelijk zijn, hangt volkomen af van uw wensen. De polis van uw uitvaartverzekeringbiedt doorgaans voldoende ruimte om die kosten te dekken. Samen met onze begrafenisondernemer bespreekt u of uw wensen binnen het budget vallen. Zo kan er misschien toch voldoende ruimte zijn om de afscheidsplechtigheid te houden in een bijzondere locatie in Almere of om extra volgauto’s in de rouwstoet te krijgen. Meride biedt verschillende pakketten met een vaste dienstverlening tegen een vaste prijs. Deze kunt u altijd aanpassen. Uw begrafenisondernemer zet alle afspraken en kostenop papier, zodat u altijd een duidelijk overzicht heeft.

Meride: altijd bereikbaar in Almere

Als begrafenisondernemer is Meride 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor mensen in Almere. Niet alleen om een overlijden te melden, maar ook als u andere vragen heeft of meer wilt weten over onze dienstverlening. Bel ons op 036 – 20 30 133. Onze medewerkers staan u graag te woord.

Wat te doen bij een overlijden?

Als uw naaste overlijdt, breekt er een emotionele periode aan waarin u veel moet regelen. Onze begrafenisondernemer staat u daarbij graag terzijde. Wij zorgen er dan voor dat onze begrafenisondernemer in Almere bij u thuis komt om praktische zaken te regelen en het afscheid voor te bereiden. Om het u gemakkelijk te maken, hebben wij een checklist opgesteld, waarmee u zelf alvast een aantal zaken kunt regelen.

Checklist bij overlijden in Almere

  1. Als uw naaste thuis overlijdt, bel dan direct de huisarts of waarnemend arts. In het ziekenhuis of in een zorgcentrum waarschuwt het personeel de huisarts. Overlijdt uw naaste tijdens een vakantie? Bel dan de reisverzekering. Overlijdt uw naaste bij een ongeval? Bel dan de verzekering.
  1. Bel vervolgens Meride via 036 – 20 30 133. Wij zorgen ervoor dat er snel een begrafenisondernemer bij u thuis is.
  2. Leg de polis van de uitvaartverzekering klaar.
  3. Heeft de overledene een testament of wilsbeschikking? Mogelijk staan hierin zijn of haar wensen rond de uitvaart. Als de overledene al eens een kennismakingsgesprek heeft gehad, dan zijn de uitvaartwensen vastgelegd bij onze begrafenisondernemer in Almere.
  4. Leg het identiteitsbewijs of trouwboekje van de overledene klaar.
  5. Stel van een adressenlijst op voor het versturen van rouwkaarten. Onze begrafenisondernemer weet wanneer u deze het beste kunt versturen.
  6. Zoek vast kleding uit voor de overledene.

Deze checklist is ook beschikbaar als PDF, zodat u deze kunt printen. Onze begrafenisondernemer helpt u met de volgende stappen, zoals aangifte van het overlijden bij de Burgerlijke Stand in Almere.

Meride, een begrafenisondernemer die inspireert

Als de belangrijkste praktische zaken zijn geregeld, kunt u zich samen met onze begrafenisondernemer richten op het afscheid zelf. Onze begrafenisondernemer denkt met u mee en is een inspiratiebron voor als u het even niet weet. Omdat onze begrafenisondernemer thuis is in Almere, kan hij u helpen om specifieke wensen uit te voeren, zoals een plaatselijk bekende spreker. Ook als u bijvoorbeeld na de crematie de as van de overledene wilt uitstrooien in Almere of omstreken, weet onze begrafenisondernemer waar dat kan.

Wilt u meer inspiratie? Onze Kennisbank biedt tal van suggesties voor een persoonlijk afscheid in Almere. Zoekt u een passend gedicht voor op de rouwkaart? De pagina Rouwgedichten biedt een uitgebreide selectie, van gedichten van Toon Hermans tot religieuze gedichten, spreuken en psalmen voor op de rouwkaart of in de rouwadvertentie. Komt u er niet uit? Vraag dan of onze begrafenisondernemer suggesties voor een passend gedicht heeft. Muziek is ook een manier om een uitvaart een persoonlijk karakter te geven. Als u niet weet welke muziek u wilt laten horen, dan biedt de pagina Uitvaartmuziekeen lijst met muziek wij als begrafenisondernemer vaak bij uitvaarten spelen. Ook een ritueel maakt vaak deel uit van ene persoonlijk afscheid, zoals het aansteken van kaarsen. Op de pagina Rituelen leest u ook voorbeelden van persoonlijke rituelen die wel als begrafenisondernemer bij uitvaarten zagen.

Bel mij terug

Almere begrafenisondernemerHeeft u het erg druk of wilt u graag terug gebeld worden buiten uw werktijden om?
Vraag aan

Waarom Meride?

Een begrafenis op maatLees hier alles over de persoonlijke werkwijze van Meride Uitvaartverzorging.
Lees meer

Wat te doen bij een overlijden

Meride, voor een memorabel afscheid, ook in besloten kringAlle stappen op een rijtje waar u rekening mee kunt houden en hoe te handelen.
Lees meer

De 7 zekerheden van Meride als begrafenisondernemer

De begrafenisondernemer van Meride verzorgt elke uitvaart in Almere en omstreken aan de hand van onze 7 zekerheden. Daarmee bent u ervan verzekerd dat alles tot in de puntjes is geregeld. U bent verzekerd van:

1. Perfecte organisatie

De uitvaart wordt exact volgens uw wensen uitgevoerd. Wat doet u zelf en wat regelen wij voor u? Uw begrafenisondernemer in Almere legt alle afspraken vast.

2. Eén vaste contactpersoon

Meride werkt altijd met één contactpersoon per uitvaart in Almere. Deze is altijd beschikbaar om uw vragen en wensen door te spreken. Daarnaast regelt en coördineert hij alle taken die wij als begrafenisondernemer van u overnemen.

3. Duidelijke afspraken

Uw begrafenisondernemer in Almere legt alle afspraken schriftelijk vast. Als u nog iets wilt wijzigen, krijgt u hiervan ook altijd een schriftelijke bevestiging. Zo heeft u altijd alles op een rijtje.

4. Duidelijke begroting

Ook financieel weet u bij Meride precies waar u aan toe bent. Bij alle inhoudelijke afspraken ontvangt u ook een offerte met een overzicht van alle kosten. Als u akkoord gaat met de offerte begint onze begrafenisondernemer in Almere met het uitvoeren van alle afspraken.

5. Een ervaren begrafenisondernemer in Almere

Bij Meride werken wij uitsluitend met ervaren mensen die zeer gemotiveerd zijn om een waardig afscheid te organiseren. Onze uitvaartverzorgers beschikken over een vakopleiding en over jarenlange ervaring in hun werk als begrafenisondernemer.

6. Goede klachtenafhandeling

Elke medewerker van Meride werkt volgens onze Kwaliteitsverklaring. Deze bestaat uit richtlijnen aan de hand waarvan wij werken, inclusief een beschrijving van de afhandeling van klachten. Heeft u een klacht en komt u daar met onze begrafenisondernemer niet uit? Dan wordt uw klacht afgehandeld door een onafhankelijke derde.

7. Klanttevredenheid

We evalueren elke uitvaart in Almere. Veel van onze klanten gebruiken deze gelegenheid om hun begrafenisondernemer in Almere een extra compliment te geven. Soms komt er een verbeterpunt naar voren. Dit gebruiken we om onze dienstverlening nog beter en persoonlijker te maken.

Begrafenisonderneming Meride en uw uitvaartpolis

Neem gerust contact met Meride op

Als onafhankelijk begrafenisondernemer verkoopt Meride zelf geen uitvaartverzekeringen. Het maakt ons niet uit wat voor uitvaartverzekeringu heeft. We vinden het belangrijker dat u zelf alle keuzes kunt maken. Daarom kunt u altijd bij ons terecht, ongeacht wat voor uitvaartpolis u heeft. De meeste polissen dekken doorgaans de kosten van een normale begrafenis of crematie. Informeer bij uw verzekeraar naar de hoogte van het bedrag. Onze begrafenisondernemer houdt het budget in de gaten en probeert altijd ruimte te creëren als u iets speciaals wilt.

Naturaverzekering

Bij een naturaverzekering ontvangt u bepaalde diensten op basis van de voorwaarden van deze verzekering. U bent niet altijd verplicht om deze te laten uitvoeren door de partij waar de naturaverzekering is afgesloten. Uw begrafenisondernemer kan aan de hand van een polis-check beoordelen wat de mogelijkheden zijn.

Wat kost een begrafenis in Almere?

De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van de keuzes die u maakt. Kiest u voor begraven of cremeren? Wat voor kist wilt u? Wilt u een advertentie in de krant? Vraag gerust een offerte aan en vertel ons uw wensen. Desgewenst komt onze begrafenisondernemer bij u thuis in Almere of omgeving om dit in een persoonlijk gesprek door te nemen.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op

Als u nog vragen heeft of meer informatie wilt over de dienstverlening van Meride als begrafenisondernemer, neem dan gerust contact met ons op. Ook als u een persoonlijk kennismakingsgesprek in Almere wilt, kunt u contact opnemen. Bel naar 036 – 20 30 133 of stuur een e-mail naar klantenservice@meride.nl.