Overlijden melden?

053 – 75 07 191 (Dag en nacht)

Kostenopgave aanvragen

Ik wil weten wat een uitvaart met onze wensen precies kost.

Kennismakingsgesprek aanvragen

Door middel van een vrijblijvend gesprek bij u thuis kunt u kijken of het klikt.

9,2

273 beoordelingen

98% beveelt Meride uitvaart aan

U bent met of zonder uitvaartpolis welkom

Uw uitvaartpolis komt bij Meride vaak beter tot zijn recht. Waarom?

Bij Meride staan uw wensen voor de begrafenis in Enschede centraal

Als uw naaste komt te overlijden, komt er veel op u af. De uitvaartverzorgers van Begrafenisonderneming Meride staan u in Enschede bij in de moeilijke en vaak hectische periode na een overlijden. Samen met u zorgen wij voor een uitvaart die bij u en uw naaste past, precies op de manier zoals u het wilt. Daarom staat bij onze begrafenisonderneming uw wens voorop. Wilt u livemuziek tijdens de uitvaart? Had uw naaste de wens om met een bijzondere auto naar zijn of haar laatste rustplaats in Enschede te worden vervoerd?De medewerkers van Meride staan 24 uur per dag voor u klaar. Wilt u meer informatie over begrafenisonderneming Meride? Bel ons dan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek op telefoonnummer 053 – 75 07 191

Ons team voor Enschede

Onze medewerkers stoppen niet totdat u tevreden bent.

Marc Dreuning

Algemeen directeur

Gerdine van Kooten

Teamleidster

Ronald van Maaren

Uitvaartverzorger

Anne-Marie Boogaarts

Uitvaartverzorger

Jeroen van Riet

Uitvaartverzorger

Sonja Koster

Uitvaartverzorger

Prijsvoorbeelden voor een begrafenis in Enschede

Sober

€ 2.195Vaste prijs

U betaald voor deze complete uitvaart een vaste all-in prijs. U ontvangt daar een vast pakket voor.

Basis

€ 4.495Prijsvoorbeeld

Dit is een voorbeeld van een complete uitvaart met afscheid nemen met een kleine groep.

Regulier

€ 5.495Prijsvoorbeeld

Dit is de meest gekozen uitvaart in Nederland. Met afscheidsplechtigheid met diverse sprekers.

Uitgebreid

€ 6.495Prijsvoorbeeld

De uitgebreide uitvaart is een uitvaart met diverse extra’s en met een afscheidsplechtigheid met diverse sprekers.

Exclusief

€ 8.995Prijsvoorbeeld

Dit betreft een Luxe uitvaart met exclusieve producten en een bijzondere afscheidsplechtigheid.

Wilt u het anders? 

Elke uitvaart is uniek. Wij begrijpen dat. Vraag nu een prijsopgaaf op maat aan.

Vraag prijsopgave aan

Kennismakingsgesprek

Tijdens een vrijblijvend gesprek kijken of het met de uitvaartverzorger klikt.

98% van onze klanten beveelt Meride Uitvaartverzorging aan

Uitvaartverzorger met passie

“De uitvaartverzorger verstond zijn vak erg goed. Hij heeft de gehele uitvaart van mijn lieve man bijzonder goed in banen geleid. Hij heeft zich erg goed verdiept in onze situatie thuis. Een betere hadden we niet kunnen treffen. Chapeau!”

Caroline Wevers

Altijd 1 contactpersoon

“2 verschillende uitvaarten meegemaakt met hulp van Meride, vriendelijk geholpen, op ons gemak gesteld, goed begeleid. Zelfs met griep, toch de dienst begeleid omdat anders een onbekende voor ons het zou moeten doen! “

Ingrid Verheyen

We doen het samen

“Wij hebben bijzonder prettig samen gewerkt met de uitvaartverzorger. Ik zou vertellen dat ons veel werk uit handen is genomen, dat er goede adviezen werden gegeven en dat alles prima naar wens is verlopen.”

Ellie van Bergen

Direct in contact

Bel dag en nacht bij overlijden:

Kennismakingsgesprek

Vraag hier een kennismakingsgesprek aan. Wij brengen graag advies bij u thuis.

Offerte aanvragen

Vraag eenvoudig een offerte aan. Persoonlijk en op maat.

Begrafenis georganiseerd door Meride

Onze uitvaartverzorger staat u bij met ideeën voor een begrafenis die passen bij de overledene en helpt u met praktische zaken. Omdat onze medewerker exclusief voor u beschikbaar is, neemt hij alle tijd voor u en biedt hij u een luisterend oor in deze verdrietige tijd. Hij is precies op de hoogte van alle mogelijkheden in Enschede en zet alles in het werk om al uw wensen uit te voeren. Ook als u de begrafenis zelf organiseert, geeft hij u advies, bijvoorbeeld of iets past in het budget of over zaken die extra tijd in beslag nemen. Zo kunt u zich in alle rust richten op het afscheid.

Verzekering en begrafenis Enschede

Bij welke maatschappij u ook bent verzekerd, Meride helpt u altijd met de begrafenis in Enschede. Onze uitvaartverzorgersregelen met zorg en aandacht een persoonlijke begrafenis, helemaal volgens uw wensen. Doordat Meride een onafhankelijke onderneming is, kunnen we de kosten voor de begrafenis lager houden. Uw huidige verzekeraar of een medewerker van Meride vertelt u welke mogelijkheden u heeft op basis van uw huidige polis.

Elke uitvaartpolis welkom

Uw uitvaartpolis komt bij Meride beter tot zijn recht. Waarom?

Meride: voor een persoonlijke begrafenis in Enschede

Tegenwoordig weten steeds meer mensen precies hoe zij hun begrafenis willen invullen. Meride staat u bij om alles rond de begrafenis van uw naaste in Enschede te regelen. Als u nog niet precies weet wat u wilt, dan zijn we graag een inspiratiebron. U houdt altijd zelf de regie in handen, zodat u verzekerd bent van een persoonlijke begrafenis die past bij de overledene en die voor u en andere nabestaanden een mooie persoonlijke herinnering vormt. We staan u rond de begrafenis bij met aandacht, gevoel en daadkracht, waarbij uw wensen altijd voorop staan.

De uitvaartverzorgers van Meride wonen en werken verspreid over heel Nederland. Daarom is er altijd een bij u in de omgeving werkzaam. Deze uitvaartverzorger kent alle mogelijkheden voor een begrafenis in Enschede. Tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek bij u thuis in Enschede informeren we u graag over de mogelijkheden. Bespreek met ons uw wensen. Wilt u dat we de zorg voor de begrafenis van uw naaste geheel overnemen of wilt u zo veel mogelijk zelf regelen? Meride is een onafhankelijke onderneming, wij zijn niet verbonden aan begraafplaatsen, rouwlocaties of uitvaartcentra. Daarom staan bij Meride uw eigen wensen altijd voorop. We staan ook voor u klaar als u nazorg wilt na de begrafenis in Enschede.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek in Enschede

Als de nabestaanden op de hoogte zijn van de wensen van de overledene rond zijn of haar begrafenis in Enschede, is het voor hen gemakkelijker om deze uit te voeren. Daarom is het belangrijk dat u dit onderwerp bespreekbaar maakt, juist nu u en uw partner nog volop in het leven staan. Heeft u een voorkeur voor bepaalde bloemen of wilt u een bijzonder muziekstuk horen? Wilt u dat uw (klein)kinderen kaarsen aansteken? Tijdens een vrijblijvend en kosteloos gesprek met een van onze medewerkers kunt u al uw wensen voor uw begrafenis laten vastleggen. Dat kan tijdens een persoonlijk gesprek bij u thuis in Enschede. Bel om een afspraak met een van onze medewerkers te maken op telefoonnummer 053 – 75 07 191 of stuur een e-mail naar klantenservice@meride.nl.

Begrafenis Enschede

Kosten van een begrafenis in Enschede

Elke uitvaart brengt kosten met zich mee, dus ook een begrafenis. In het algemeen is een begrafenis iets duurder dan een crematie. De meeste uitvaartverzekeringen dekken de kosten van een sobere of eenvoudige begrafenis. Op onze pagina Kosten staat een overzicht van diverse pakketten voor een sobere of juist een uitgebreide begrafenis. Vergeet niet dat u bij een begrafenis ook grafrechten en een grafmonument moet betalen. Onze medewerker helpt u graag met een overzicht van alle kosten en mogelijkheden voor een begrafenis in Enschede.

Dag en nacht bereikbaar

Meride is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Onze medewerkers staan altijd voor u klaar, ook in het weekend en op feestdagen. U kunt dus altijd bij ons terecht om een overlijden door te geven of als u een vraag heeft over de begrafenis van uw naaste in Enschede. Bel ons gerust, ook als u behoefte heeft aan een luisterend oor in deze moeilijke tijd.

Wat te doen bij een overlijden?

Als uw naaste overlijdt, breekt er een periode aan van veel verdriet. Tegelijkertijd moeten er allerlei zaken voor de begrafenis worden geregeld. Onze medewerkers ontzorgen u graag, zodat u achteraf minder het gevoel heeft dat u wordt geleefd. Neem daarom direct contact op over de begrafenis met onze uitvaartverzorger op telefoonnummer 053 – 75 07 191. Wij komen dan direct bij u thuis. Om het u gemakkelijk te maken, hebben we een checklist voor wat u direct na een overlijden moet doen.

Checklist bij overlijden

  1. Bij een overlijden thuis in Enschede of omstreken belt u eerst de huisarts of waarnemend arts. Als uw naaste overlijdt in een ziekenhuis of zorgcentrum, seint het personeel de arts in.

Overlijdt uw naaste tijdens een reis? Bel dan direct de alarmcentrale van de reisverzekering. Bij een overlijden als gevolg van een ongeluk belt u de verzekeringsmaatschappij.

  1. Vervolgens belt u met Meride op telefoonnummer 053 – 75 07 191
  2. Leg de polis van de uitvaartverzekering klaar. Deze vindt u meestal in de persoonlijke administratie.
  3. . Als er een testament of wilsbeschikking is, dan staan hier mogelijk de wensen van de overledene voor de begrafenis in Enschede in.
  4. Leg de identiteitspapieren en/of het trouwboekje klaar.
  5. Stel een adressenlijst op voor het versturen van rouwkaarten.
  6. Leg kleding voor de overledene klaar.

Als u deze checklist liever op papier heeft, dan kunt u hier een PDF downloaden om te printen.

De uitvaartverzorger van Meride helpt u met de volgende stappen, zoals het verzorgen van de overledene, de aangifte van het overlijden bij de Burgerlijke Stand van de gemeente Enschede en het voorbereiden van de begrafenis.

Direct in contact

Bel dag en nacht bij overlijden:

Kennismakingsgesprek

Vraag hier een kennismakingsgesprek aan. Wij brengen graag advies bij u thuis.

Offerte aanvragen

Vraag eenvoudig een offerte aan. Persoonlijk en op maat.

Begrafenis Enschede: Meride inspireert

Als na het overlijden alle praktische zaken zijn geregeld, kunt u zich richten op het organiseren van de begrafenis. Onze uitvaartverzorger staat u bij met advies en ideeën. Op onze Kennisbank vindt u ook tal van ideeën om van de begrafenis van uw naaste een mooi en memorabel moment te maken. Zo moeten de rouwkaarten op tijd worden verstuurd, zodat de ontvangers tijdig op de hoogte zijn van wanneer de begrafenis in Enschede is. Vaak staat er een persoonlijke tekst of gedicht op dat de overledene karakteriseert. Lukt het niet om een persoonlijke tekst of passend gedicht te vinden? Op de pagina Rouwkaarten vindt u een uitgebreide keuze aan teksten en gedichten. Deze kunt u ook gebruiken voor een rouwadvertentie in de plaatselijke of regionale krant in Enschede.

De keuze van de kist voor de begrafenis is de laatste jaren een heel bewuste keuze. Wilt u een traditionele kist of juist een eco-kist? Op de pagina Uitvaartkisten vindt u meer suggesties. Weet u al waar u de afscheidsplechtigheid wilt houden? Veel begraafplaatsen hebben een aula, maar als uw naaste bijvoorbeeld een bestuursfunctie had bij een sportvereniging of graag naar een bepaalde locatie in Enschede ging, dan is het vaak ook mogelijk om de afscheidsplechtigheid bij de begrafenis op een andere locatie te houden. Kijk op de pagina Uitvaartlocaties voor meer suggesties of vraag onze uitvaartverzorger of hij ideeën heeft. En ten slotte moet er bij een begrafenis ook een graf worden uitgezocht.

Bel mij terug

EnschedeHeeft u het erg druk of wilt u graag terug gebeld worden buiten uw werktijden om?
Vraag aan

Waarom Meride?

Rouwkaarten drukkenLees hier alles over de persoonlijke werkwijze van Meride Uitvaartverzorging.
Lees meer

Wat te doen bij een overlijden

Iedere uitvaart is uniek en bijzonderAlle stappen op een rijtje waar u rekening mee kunt houden en hoe te handelen.
Lees meer

De 7 zekerheden van Meride voor een begrafenis in Enschede en omgeving

Wij verzorgen iedere begrafenis in Enschede en omstreken aan de hand van 7 zekerheden. Zo weet u zeker dat de begrafenis perfect wordt geregeld. U bent verzekerd van:

1. Perfecte organisatie

De begrafenis wordt geheel volgens uw wensen uitgevoerd. Wat organiseert u zelf en wat regelen wij voor u? Uw uitvaartverzorger legt uw wensen vast.

2. Eén vaste contactpersoon

Meride werkt altijd met één vaste contactpersoon per uitvaart. Deze is altijd beschikbaar voor vragen en om uw wensen door te spreken. Ook regelt en coördineert hij alle taken die wij van u overnemen.

3. Duidelijke afspraken

Uw uitvaartverzorger legt alle afspraken rond de begrafenis schriftelijk vast. Ook van wijzigingen over de begrafenis krijgt u een bevestiging. Zo kunt u altijd terugvallen op het overzicht met deze afspraken.

4. Duidelijke begroting

Ook financieel weet u altijd waar u aan toe bent met Meride. Bespreek uw wensen over de begrafenis met uw contactpersoon. U ontvangt een offerte met een overzicht van alle kosten van de begrafenis. Als u wilt, kijken we met u mee hoe de begrafenis in Enschede past in het budget van uw uitvaartverzekering, of houden we misschien geld over. Gaat u akkoord met de offerte? Dan beginnen we direct met het uitvoeren van alle afspraken.

5. Ervaren uitvaartverzorgers in Enschede

Uw begrafenis is in vertrouwde handen bij Meride. Wij werken uitsluitend met ervaren medewerkers die zeer gemotiveerd zijn om een waardige begrafenis te organiseren. Al onze uitvaartverzorgers hebben een vakopleiding en hebben jarenlange ervaring met het regelen van begrafenissen.

6. Goede klachtenafhandeling

Elke medewerker van Meride werkt volgens onze Kwaliteitsverklaring. Dit zijn richtlijnen aan de hand waarvan zij u helpen de begrafenis te organiseren, inclusief een beschrijving van hoe we klachten afhandelen. Komt u er met uw contactpersoon in Enschede niet uit? Dan wordt uw klacht door een onafhankelijke derde worden afgehandeld.

7. Klanttevredenheid

Wij evalueren elke begrafenis in Enschede. Veel van onze klanten grijpen de evaluatie aan om hun uitvaartverzorger een extra compliment te geven. Als blijkt dat er toch een verbeterpunt is, gebruiken we dit om onze dienstverlening nog beter en persoonlijker te maken.

Verzekering: begrafenis in Enschede

Begrafenis in uw regio enschede

Als onafhankelijk uitvaartverzorger vinden wij het belangrijk dat u zelf uw keuzes maakt voor de begrafenis van uw naaste. Daarom verkopen wij geen verzekeringen, maar kunt wel met elke uitvaartverzekering bij ons terecht voor de begrafenis van uw naaste in Enschede. Uw verzekeraar keert het polisbedrag aan ons uit. Infomeer bij ons naar de hoogte van het bedrag, zodat u na de begrafenis van uw naaste niet alsnog met kosten zit.

Naturaverzekering

Als uw naaste een naturaverzekering heeft, dan gelden voor sommige diensten de voorwaarden van deze verzekering. U bent niet altijd verplicht om deze diensten voor de begrafenis ook van deze partij af te nemen. Bel Meride voor een polis-check. Wij maken elke begrafenis graag persoonlijk.

Wat kost een begrafenis in Enschede?

De kosten van een begrafenis zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de keuze voor de kist, het aantal gasten en de catering. Ook de grafrechten kunnen in de gemeente Enschede hoger of juist lager uitvallen dan in een andere gemeente. Vraag vrijblijvend een offerte aan of bel ons voor een persoonlijk gesprek over al uw wensen rondom een begrafenis in Enschede via 053 – 75 07 191 of per e-mail naar klantenservice@meride.nl.

Vragen over de begrafenis in Enschede

Als u een overlijden wilt melden, vragen heeft over de begrafenis of een offerte of een kennismakingsgesprek wilt aanvragen, dan kunt u 7 dagen per week 24 uur per dag contact opnemen met Meride. Onze medewerkers staan u graag te woord. Bel naar 053 – 75 07 191 of e-mail naar klantenservice@meride.nl.